Порошенко підписав закон про статус переміщених із Криму та Донбасу ВНЗ

Читать на русском
Закон регулюватиме статус та особливості діяльності установ, що були переміщені з Донбасу та Криму.

Президент підписав закон України про підтримку переміщених з Криму і Донбасу вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

Закон №1731-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності вищих навчальних закладів, наукових установ, переміщених із тимчасово окупованої території та з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження» був ухвалений Верховною Радою 3 листопада.

У прес-службі наголосили, що закон спрямований на підтримку належного функціонування переміщених вищих навчальних закладів та наукових установ, забезпечення прав і законних інтересів таких закладів, їхніх працівників та осіб, які в них навчаються.

Чотири українських ВНЗ потрапили до рейтингу Times Higher EducationДо рейтингу увійшли Київський університет імені Шевченка, «Львівська політехніка», КПІ та Харківський університет імені Каразіна.

Під дію закону підпадають державні, комунальні або приватні виші та наукові установи, які в період окупації або проведення АТО змінили своє місце розташування з тимчасово окупованої території в населені пункти на підконтрольній українській владі території.

Згідно із законом, дія акредитаційних сертифікатів таких установ продовжується на період проведення АТО, але не більше ніж на 5 років із дня завершення терміну дії відповідних документів.

Крім того, тимчасово переміщені ВНЗ зберігають статус національних, якщо мали його раніше.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через місяць із дня набуття ним чинності.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада скасувала обов'язкове відпрацювання для випускників медичних і педагогічних вищих навчальних закладів, які здобували освіту за кошти Державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: