У Міносвіти назвали найпопулярніші ВНЗ країни

Читать на русском
У міністерстві освіти України назвали 10 найпопулярніших ВНЗ серед абітурієнтів цього року.

Перший заступник міністра освіти України Інна Совсун назвала 10 ВНЗ країни, на які в цьому році надійшло найбільше заявок від абітурієнтів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

За даними Совсун, топ-10 виглядає наступним чином: Львівська політехніка, КНУ ім. Т. Шевченка, КНЕУ ім. В. Гетьмана, ХНУ ім. В.Н. Каразіна, КНТЕУ, ЛНУ ім. І. Франка, Кам'янець-Подільський національний університет імені І. Огієнка, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, КПІ, Києво-Могилянська академія.

Топ-50 вишів України, що розташовані в містах немільйонникахПерші два місця консолідованого рейтингу ВНЗ України посідають два навчальних заклади у Львові.

Що стосується спеціальностей, то найпопулярнішими напрямками для абітурієнтів цього року стали: філологія - 108184 заяв, право - 105347, менеджмент - 70785 заяв, комп'ютерні науки та інформаційні технології - 64 811, середня освіта - 54 377. Також популярністю користувалися економіка і психологія - на них подали документи 50 782 і 49 141 абітурієнтів відповідно, резюмувала Совсун.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що близько половини абітурієнтів, які цього року вступлять до українських ВНЗ, зможуть навчатися за державний кошт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: