У Міносвіти назвали найпопулярніші ВНЗ країни

Читать на русском
У міністерстві освіти України назвали 10 найпопулярніших ВНЗ серед абітурієнтів цього року.

Перший заступник міністра освіти України Інна Совсун назвала 10 ВНЗ країни, на які в цьому році надійшло найбільше заявок від абітурієнтів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

За даними Совсун, топ-10 виглядає наступним чином: Львівська політехніка, КНУ ім. Т. Шевченка, КНЕУ ім. В. Гетьмана, ХНУ ім. В.Н. Каразіна, КНТЕУ, ЛНУ ім. І. Франка, Кам'янець-Подільський національний університет імені І. Огієнка, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, КПІ, Києво-Могилянська академія.

Топ-50 вишів України, що розташовані в містах немільйонникахПерші два місця консолідованого рейтингу ВНЗ України посідають два навчальних заклади у Львові.

Що стосується спеціальностей, то найпопулярнішими напрямками для абітурієнтів цього року стали: філологія - 108184 заяв, право - 105347, менеджмент - 70785 заяв, комп'ютерні науки та інформаційні технології - 64 811, середня освіта - 54 377. Також популярністю користувалися економіка і психологія - на них подали документи 50 782 і 49 141 абітурієнтів відповідно, резюмувала Совсун.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що близько половини абітурієнтів, які цього року вступлять до українських ВНЗ, зможуть навчатися за державний кошт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: