«Газпром» поставив на окупований Донбас мільярд кубометрів газу – експерт

Читать на русском
Судячи з даних Газпрому та Укртрансгазу, різниця між обсягами поставок і транзиту за другу половину 2016 року становитиме приблизно 1 мільярд кубометрів.

Дані «Газпрому» та «Укртрансгазу» показують різницю між обсягами поставок і транзиту в Україну за другу половину 2016 року приблизно в 1 млрд куб. м.

Про це на своїй сторінці в Livejournal пише директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін, передає «Слово і Діло».

«Скоріш за все, «Газпром» враховує поставки через термінали, що перебувають поза контролем української сторони. Нагадаю, що обсяги поставок газу на кожен конкретний термінал визначаються не в односторонньому порядку, а технічною угодою», – пише він.

США почали регулярні поставки газу в ЄвропуПерший танкер зі скрапленим природним газом був відправлений зі США в Європейський Союз у ніч із 21 на 22 квітня, тим самим відкривши конкуренцію трубопровідному газу з Росії та Норвегії.

Нагадаємо, що за десять останніх років «Газпром» удвічі скоротив поставки газу в напрямку України.

Згідно з планами «Газпрому», поставки природного газу українським споживачам цьогоріч очікуються на рівні до 11 млрд куб. метрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: