Україна висунула вимогу про демілітаризацію Дебальцевого – Оліфер

Читать на русском
Українська сторона вважає, що розведення сил і засобів має відбуватися від лінії, визначеної меморандумом 19 вересня 2014 року, за умови повного припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення.

У підгрупі з безпеки на переговорах у Мінську українська сторона поставила питання відведення військ на лінію, визначену меморандумом 19 вересня 2014 року, за умови повного припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар екс-президента України, представника України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло».

«З метою подальшої деескалації ситуації на Донбасі Україна ставить питання про демілітаризацію Дебальцевого. Ми наполягаємо: розведення сил і засобів має відбуватися від лінії, визначеної меморандумом 19 вересня 2014 року, за умови повного припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення. Слід особливо відзначити, що Україна цілком і повністю виконує взяті на себе зобов'язання в питаннях безпеки», – пише вона.

Геращенко назвала головні вимоги України на переговорах Тристоронньої групиЗараз розглядається питання щодо звільнення заручників, утримуваних на території, підконтрольній бойовикам.

За її словами, Тристороння контактна група доручила підгрупі з економічних питань у максимально стислі терміни організувати підписання протоколу, який би дозволив розблокувати роботу Попаснянського водоканалу на території Луганської області.

Як повідомлялося раніше, за умови дотримання режиму тиші з боку бойовиків розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської можна було розпочати з 26 листопада 2016 року.

Нагадаємо, що український дипломат і колишній посол України в Туреччині, Польщі та США Олександр Моцик долучився до роботи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: