Стали відомі подробиці угоди про відведення військ на Донбасі

Читать на русском
Відведення військ буде супроводжуватися моніторингом місії ОБСЄ на постійній основі та верифікацією процесу розведення сил та засобів на узгоджених ділянках розведення.

Українська сторона підписала в Мінську рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів обох сторін конфлікту від лінії зіткнення на сході України.

Про це повідомила прес-секретар представника України в Тристоронньої контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло».

«Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення й фактично створює умови, за яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілів. Водночас рамкове рішення передбачає повне виконання попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи про відведення від лінії зіткнення гармат калібром менш ныж 100 мм», – йдеться в повідомленні.

Відведення військ буде супроводжуватися моніторингом місії ОБСЄ.

«Слід особливо відзначити, що це розведення заплановане лише на трьох ділянках з чітко визначеними координатами. Водночас українська сторона вважає, що в ході імплементації цього рамкового рішення можуть бути відпрацьовані підходи до можливого розведення сил і засобів уздовж усієї лінії розмежування», – підкреслює Оліфер.

У тексті рішення зафіксовано, що документ ухвалюється в продовження протоколу від 5 вересня 2014 року, меморандуму від 19 вересня 2014 року, комплексу заходів щодо виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року.

Рамкове рішення підписали повноважні представники всіх сторін: від України – Леонід Кучма, від ОБСЄ – Мартін Сайдік, від РФ – Борис Гризлов.

Нагадаємо, експерт розповів «Слову і Ділу», чи є ризик амністії бойовиків на Донбасі за югославським сценарієм.

Раніше Президент Петро Порошенко підтвердив, що концепція виборів на Донбасі перебуває на стадії обговорення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: