Грошей на ремонт українських доріг у 2017 році поки немає – «Укравтодор»

Читать на русском
Якщо Дорожній фонд, відповідно до закону, запрацює в 2018 році, то Укравтодор матиме 25 мільярдів гривень на ремонт доріг.

Проект Державного бюджету-2017 передбачає близько 6,6 млрд грн на розвиток та утримання українських доріг, проте мінімальна потреба становить 40 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані «Укравтодору», що були озвучені на плановому засіданні громадської ради держагентства 30 листопада.

За даними відомства, зі спецфонду Держбюджету виділять лише 14,1 млрд грн, що становить близько 26,7% від усіх надходжень до майбутнього Дорожнього фонду. Водночас «Укравтодор» має наступного року погасити борг у розмірі 7,3 млрд грн. Отже, на ремонт доріг залишиться близько 6,6 млрд грн.

Голова держагентства Славомир Новак висловив надію, що громадськість у співпраці з «Укравтодором» зможе вплинути на рішення влади й фінансування збільшать.

За його словами, якщо Дорожній фонд, відповідно до закону, запрацює в 2018 році, то «Укравтодор» матиме 25 млрд грн, яких вистачить для запуску повноцінного капремонту доріг.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада України ухвалила закон про створення державного Дорожнього фонду для фінансування ремонту та будівництва автомобільних доріг країни.

Створення Дорожнього фонду дозволить направляти на будівництво доріг близько 30-40 млрд грн, що в 5-10 разів перевищує поточні обсяги фінансування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: