Порошенко підписав закон про посилення захисту від інформаційної пропаганди

Читать на русском
Раніше на телеканали можна було накласти штраф лише після попередження. Зараз за розпалювання ворожнечі та пропаганду агресора будуть штрафувати негайно.

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до закону України «Про телебачення і радіомовлення», ухвалений Верховною Радою 1 листопада.

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ» з посиланням на прес-службу глави держави, передає «Слово і Діло».

Документ ухвалений з метою захисту інформаційного простору держави, своєчасного реагування на виявлені загрози та їх припинення.

За пропаганду тероризму Twitter заблокував 235 тисяч акаунтівTwitter заблокував 235 тисяч акаунтів за пропаганду тероризму. В організації наголошують, що кількість щоденних блокувань акаунтів порівняно з минулим роком зросла на 80 відсотків.

Ним запроваджується дієвий механізм прямої відповідальності за порушення положень закону України «Про телебачення і радіомовлення», передбачених частиною другою статті 6 – поширення закликів до насильницької зміни конституційного ладу України; розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди; необґрунтованого показу насильства; пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового становища, соціального походження.

Згідно із законом, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримує можливість оперативно реагувати на порушення та вживати відповідних заходів після їх припиненню.

Також встановлюється перелік порушень, за які Нацрада може застосовувати штрафні санкції до телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, вдосконалюється процедура та визначається розмір штрафів.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив телеканал «Інтер» в інформаційній кампанії, яка грає на руку Москві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: