У східному Алеппо закінчилося місце на кладовищі

Читать на русском
У східному Алеппо закінчилося місце на новому кладовищі, на старому місце закінчилося раніше - його закрили ще рік тому.

У східній частині сирійського міста Алеппо закінчилося місце на новому кладовищі, на старому місце закінчилося раніше - його закрили ще рік тому.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Гордон».

За даними агентства Assosiated Press, старий цвинтар було заповнене ще рік тому, на новому закінчилося місце на минулому тижні. В даний час загиблих залишають на вулицях обложеного міста, ховають у себе на задньому дворі, але морги міста все одно переповнені.

АР пише, що медикам вдалося організувати одне кладовище, але поки урядові військові атакують східну частину Алеппо, викопувати ями для поховань неможливо.

За словами глави місцевого судмедекспертного органу Мухаммеда Абу Джафара, морги настільки перевантажені, що більше не приймають тіла.

«Навіть якщо б я міг розглядати питання масових поховань, то у відомства немає машин, щоб рити ями», - зазначив він в коментарі агентству.

Як зазначає АР, східна частина Алеппо в даний час в якійсь мірі стала масовим кладовищем, так як тіла загиблих лежать прямо на вулицях, а медпрацівники не можуть до них під'їхати через постійні обстріли і авіаударів.

Нагадаємо, заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'Браєн на засіданні Радбезу в середу, 30 листопада, закликав сторони конфлікту в Сирії припинити облогу міста Алеппо через загрозу знищення жителів міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: