В ООН закликали припинити облогу Алеппо

Читать на русском
ООН закликала сторони конфлікту в Сирії припинити облогу міста Алеппо для захисту цивільного населення.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'Браєн на засіданні Радбезу в середу, 30 листопада, закликав сторони конфлікту в Сирії припинити облогу міста Алеппо через загрозу знищення жителів міста.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

«Заради людяності ми закликаємо і просимо боку і тих, хто має вплив, щоб вони зробили все, що в їх силах для захисту цивільного населення і забезпечення доступу до блокованої частини східного Алеппо, перш ніж вона стане одним гігантським кладовищем», - цитує слова О'Браєна агентство AFP.

За його словами, на тлі наближення зими час для дій закінчується.

Армія Асада просунулася вглиб АлеппоУрядова армія Башара Асада взяла під контроль всю північно-східну частину сирійського міста Алеппо.

Національна коаліція опозиційних і революційних сил Сирії в листі до ООН також закликала «вжити негайних рішучих кроків для захисту цивільних осіб в Алеппо і зупинити варварську наступ проти них».

Кілька країн 30 листопада спробували шляхом прийняття резолюції ООН домогтися десятиденного припинення вогню в Алеппо, проте вони натрапили на опір Росії.

Представник РФ при ООН Віталій Чуркін відкинув критику, заявивши, що уряд Сирії прагне ліквідувати екстремістів, таких як члени «Фронту ан-Нусра», і назвав гуманітарні ініціативи «спробою захистити терористів». «Без урахування наших головних занепокоєнь проект резолюції не пройде», - сказав Чуркін.

Нагадаємо, 30 листопада Рада безпеки ООН провела чергове екстрене засідання з приводу кризи в Алеппо, який загострюється на тлі наступальної операції урядових сил Сирії, підтриманих повітряними ударами російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: