У Генштабі прокоментували можливість чеченського сценарію на Донбасі

Читать на русском
Начальник Генштабу Віктор Муженко прокоментував можливість розвитку подій на Донбасі за чеченським сценарієм.

Начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що реальних військових рішень для врегулювання ситуації на Донбасі немає, але й чеченський сценарій ніхто не допустить.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Ймовірні військові відповіді існують, а реальних військових рішень немає», - констатував Муженко, говорячи про рішення для Донбасу.

«Захоплені території - це міста та селища, де живуть українці. Ми протистоїмо російським окупантам, але не можемо здійснювати так, як вони робили це в Чечні або в даний час діють в Сирії, знищуючи цілі міста з використанням стратегічних бомбардувальників», - заявив начальник Генштабу.

Як підкреслив Муженко, зараз військові можуть тримати ситуацію під контролем і подальший розвиток подій залежить від політичних рішень.

«Я думаю, що кожен повинен займатися своєю справою. Військові виконають свій обов'язок. Ми надійно тримаємо ситуацію під контролем і не дозволимо противнику дестабілізувати ситуацію на лінії зіткнення або в інших регіонах України», - додав він.

«Отже, своє слово повинні сказати політики», - наполіг Віктор Муженко.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, що українська армія в повній бойовій готовності та готується до кількох сценаріїв ескалації з Росією.

Як відомо, минулого тижня ВСУ почали військові навчання поблизу Криму, чим викликали паніку в РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: