Європа не має допустити заморожування конфлікту на Донбасі – Дуда

Читать на русском
Європа має докласти максимум зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі, щоб не допустити його замороження.
Анджей ДудаФото: АР

Європа має докласти максимум зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі, щоб не допустити його заморожування.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на спільній прес-конференції з українським Президентом Петром Порошенком у Варшаві, повідомляє «Слово і Діло».

«Для Європи та світу найбільшим завданням сьогодні є врегулювання конфлікту на Донбасі, але не шляхом заморожування конфлікту, а через його вирішення. Необхідно створити умови, коли Україна матиме контроль над своїми кордонами, а Мінські угоди будуть реалізовані», – зазначив він.

Порошенко констатує відсутність прогресу в обговоренні «дорожньої карти»Глава української держави Петро Порошенко розповів про хід переговорів щодо «дорожньої карти» Мінських угод.

Дуда нагадав, що 25 років тому Польща була першою державою в світі, яка визнала Україну суверенною й незалежною країною, та наголосив, що його країна ніколи не визнає анексію Криму та окупацію частини Донбасу.

«За ці роки підтримка України з польського боку не змінювалася незалежно від того, хто був при владі. Сьогодні частина України була незаконно захоплена Росією й окупована Росією. Польща і, я сподіваюся, міжнародна спільнота, ніколи з цим фактом не погодяться. Польща підтримує Україну в її боротьбі за повернення територій і виступає за швидке завершення конфлікту», – сказав Анджей Дуда.

Нагадаємо, в Польщі побоюються, що країна стане наступною жертвою Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: