Рада безпеки ООН збирається на екстрене засідання

Читать на русском
Через складну ситуацію в охопленому боями східному сирійському місті Алеппо Франція скликала екстрене засідання Ради безпеки ООН.

Рада безпеки ООН проведе чергове екстрене засідання з приводу кризи в Алеппо, яка загострюється на тлі наступальної операції урядових сил Сирії, підтримуваних повітряними ударами російських військових.

Про це повідомляє «Радіо свобода», передає «Слово і Діло».

Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив, що до 20 тисяч людей втекли з місць свого проживання в результаті цього наступу протягом останніх 72 годин.

Стало відомо, скільки людей покинули домівки з початку конфлікту на Донбасі – ООНЗ початку конфлікту в Донбасі у 2014 році більше 2 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами або біженцями в Росії.

Східні райони Алеппо, контрольовані опозицією, перебувають в облозі понад чотири місяці, запаси міжнародної гуманітарної допомоги в цих районах вичерпані.

Представник Всесвітньої продовольчої програми Беттіна Люшер повідомила, що цивільні на сході Алеппо «повільно опускаються до пекла».

«Франція та її партнери не можуть мовчати про те, що може бути одним із найбільш масових вбивств цивільного населення з часів Другої світової війни», – сказав посол Франції в ООН Франсуа Делатр.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро закликав у вівторок для негайного засідання Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй, щоб обговорити ситуацію в сирійському місті Алеппо, яке було зруйноване в результаті бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: