НАБУ хоче притягти до відповідальності Холодницького

Читать на русском
Генеральный прокурор України вважає, що це є частиною протистояння між антикорупційними відомствами.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що він отримав звернення від Національного антикорупційного бюро з проханням притягнути до відповідальності керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це він заявив у ефірі одного з українських телеканалів, передає «Слово і Діло».

За словами Луценка, між НАБУ та САП відбувається протистояння, в якому вони намагаються тиснути на ситуацію через ГПУ. Зокрема, НАБУ попросило притягнути до відповідальності керівника САП.

Тимошенко так і не звернулася до ГПУ й НАБУ за фактом незаконного збагачення ПорошенкаЛідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко провалила обіцянку щодо звернення до компетентних органів з приводу збагачення Петра Порошенка за рахунок зберігання грошей у валюті.

Наразі невідомо, які саме звинувачення в НАБУ висунули проти Назара Холодницького. Водночас, як запевнив Луценко, він не буде ставати частиною протистояння двох антикорупційних структур.

«Я сподіваюся, що ми зможемо допомогти двом шановним керівникам разом працювати й давати справи до суду. Це нові інституції, нові керівники, відбуваються тертя. Я не хочу зараз бути частиною протистояння», – підкреслив Луценко.

Як повідомлялося, у вересні Луценко заявив про намір позбавити НАБУ виключного права на розслідування корупційних злочинів.

Нагадаємо, детективи управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України спільно зі слідчими департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури провели понад десяток обшуків у рамках розслідування злочинів проти Майдану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: