Питання миру на Донбасі починає вирішуватися лише після чергової ескалації – експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Жодні переговори не принесуть результату й ситуація не буде рухатися доти, доки не зміниться ситуація на фронті.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Горбенко, підбиваючи підсумки переговорів очільників МЗС у Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Якщо проаналізувати, то якісь зрушення в переговорах починалися, лише коли лінія фронту змінювалася. Тобто поки не буде якихось серйозних перемог або з боку Росії, або України, на жаль, «мінський формат», як і будь-який інший, буде таким же неефективним та безрезультатним», – розмірковує Горбенко.

Експерт пояснив, чому в переговорах щодо Донбасу час працює проти насПолітолог проаналізував інформацію про зустріч очільників МЗС «нормандської четвірки» в Мінську та пояснив, чому Україні не варто затягувати процес переговорів.

Досвід показує, підкреслив експерт, що зміни в переговорному процесі відбувалися або після захоплення з боку російських військових, або після зміни тактики українською стороною.

«Українське керівництво наполягає на тому, що у конфлікту немає військового рішення, але на сьогодні ніхто не має й дипломатичного рішення. Зараз якраз ситуація, коли в дипломатів скінчилася аргументація», – констатував політолог.

Резюмуючи, експерт припустив, що в подальшому аргументи можуть навести США, але наразі політику Білого дому передбачити неможливо.

Як відомо, Павло Клімкін заявив, що переговори не принесли результату, а бачення «дорожньої карти» для Донбасу у всіх абсолютно різне.

Нагадаємо, очільник МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр підтвердив, що переговори були дуже складними й домовленості не досягнуті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: