Росія може віддати Японії спірні острови в обмін на газ – The Japan Times

Читать на русском
Японія може погодитися на будівництво газопроводу Сахалін-Токіо в обмін на чотири спірних острови Курильської гряди.

Японія може погодитися на будівництво газопроводу Сахалін-Токіо в обмін на чотири острови – Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї, які увійшли до складу СРСР і потім Російської Федерації за підсумками Другої світової війни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Japan Times.

«Труба потужністю 25 млрд кубометрів на рік потребує будівництва нових газопроводів на террітроіі Росії, що безсумнівно зацікавить патріотично налаштованих підрядників Газпрому», – коментує на своїй сторінці в Livejournal директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін.

Обсяг транзиту російського газу вийшов на довоєнний рівеньСтаном на 10 серпня добові поставки російського газу на газовимірювальній станції (ГВС) Великі Капушани (Словаччина) перевищили 183 млн куб. м.

Нагадаємо, що зведення газопроводу «Краснодарський край-Крим» призведе до накладення додаткових санкцій на компанії, які будуть постачати матеріали і брати участь в його будівництві.

Відзначимо, що калорійність природного газу на кордоні України і Євросоюзу на 10-11% вище, ніж на кордоні України і Росії, що робить поставки сировини з РФ менш привабливими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: