«Нафтогаз» переходить на стандарт обліку «Північного потоку»

Читать на русском
Нафтогаз запропонував проект Плану заходів щодо впровадження обліку природного газу в одиницях енергії й відмовитися від обліку в одиницях об'єму.

«Нафтогаз» запропонував відмовитися в обліку ресурсу від одиниць об'єму – кубометрів – і перейти на облік в одиницях енергії, зокрема в кіловат-годинах.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України», передає «Слово і Діло».

Планом передбачені заходи, які дозволять впровадити комерційний облік газу під час його видобутку, транспортування, розподілу, постачання й використання в одиницях енергії, а саме в кВт·год .

«Енергетичний баланс буде зрозумілішим за об'ємний. Облік газу в кіловат-годинах робить газові ціни більш зрозумілими», – вважає директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін.

Україна об'єднує ГТС з Болгарією, Румунією і ГрецієюУкртрансгаз підписав меморандум із операторами ГТС Болгарії, Румунії і Греції щодо створення газотранспортного коридору.

Примітно, що комерційні газопроводи з Росії до країн ЄС – Ямал-Європа та «Північний потік» – також враховуються в кВт*год. Однак облік всередині Росії, як і в Україні, триває по-старому в одиницях об'єму – тисячах кубометрів.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів передав НАК «Нафтогаз України» зі сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі в своє безпосереднє управління.

Нагадаємо, Кабінет міністрів має намір до вересня виділити зі структури НАК «Нафтогаз України» самостійного оператора газотранспортної системи країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: