У Середземному морі почалися масштабні навчання НАТО

Читать на русском
Північноатлантичний альянс почав військові маневри Sea Guardian в Середземному морі. У навчаннях задіяні військово-морські сили країн-членів НАТО та бойова авіація.

Сьогодні, 9 листопада, Північноатлантичний альянс почав військові маневри Sea Guardian в Середземному морі. Планується задіяти військово-морські сили країн-членів НАТО та бойову авіацію.

Про це повідомила прес-служба НАТО, передає «Слово і Діло».

У навчаннях задіють три кораблі і два підводні човни Альянсу.

У небі будуть літаки Португалії, Іспанії, Італії, Греції та Туреччини. Командний пункт буде розташований у британському Нортвуді. Завдяки навчанням керівництво НАТО хоче визначити проблеми безпеки в регіоні.

НАТО не хоче нової холодної війни з Росією – СтолтенбергГенсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не шукає конфронтації з Росією й не хоче повторення холодної війни.

«Операція Sea Guardian допоможе забезпечити точне уявлення про те, що щодня відбувається в Середземному морі, щоб допомогти визначити можливі проблеми безпеки», - заявили в прес-службі Альянсу.

Три тижні тому в Латвії розпочались міжнародні військові навчання НАТО під назвою «Срібна стріла». У них були задіяні понад три тисячі військовослужбовців із десяти країн.

Нагадаємо, авіаносна група Військово-морського флоту Російської Федерації на шляху до Середземномор'я увійшла в протоку Ла-Манш біля узбережжя Великої Британії.

Раніше повідомлялося, що НАТО переведе значне число своїх військових на посилений режим несення служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: