У НАТО підтвердили підтримку реформування «Укроборонпрому»

Читать на русском
Північноатлантичний Альянс і надалі підтримуватиме Україну й у подальшому буде вдосконалювати кооперацію у сфері оборони та ОПК.

НАТО підтримує реформи у сфері безпеки, оборони та оборонно-промислового комплексу України, яку розпочав державний концерн «Укроборонпром».

Таку принципову позицію висловив помічник заступника генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій Ернест Герольд під час «Дня оборонної промисловості України» в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло».

«Приєднання Криму до Росії – це вперше з часів Другої світової війни, коли європейська країна забирає територію силою. Росія продовжує дестабілізувати ситуацію в Східній Україні. Україна продовжує протистояти викликам безпеки. Саме тому ще більшої значущості набуває той факт, що в ці важкі часи ви реалізуєте комплексні реформи, в тому числі в секторі безпеки та оборони», – передає слова представника НАТО прес-служба ДК.

За його словами, це криза не лише України – вона впливає на архітектуру європейської безпеки.

«НАТО, як і раніше, твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Ми також підтримуємо наміри України щодо проведення реформи та в її бажанні захистити свій суверенітет і незалежність. У тому числі ми підтримуємо реформи у сфері безпеки, оборони та оборонно-промислового комплексу країни», – зазначив Ернест Герольд.

Як повідомлялося раніше, ДК «Укроборонпром» обговорив із представництвом НАТО в Україні наміри створити на своїй базі тренінговий центр для українських фахівців сектора безпеки та оборони за програмами Альянсу.

Нагадаємо, що на тлі російської агресивної політики Євросоюз має намір різко збільшити витрати на оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: