«Укроборонпром» і НАТО створять спільний тренінговий центр

Читать на русском
Укроборонпром планує створити тренінговий центр для підвищення кваліфікації співробітників до стандартів НАТО.

ДК «Укроборонпром» обговорив із представництвом НАТО в Україні наміри створити на своїй базі тренінговий центр для українських фахівців сектора безпеки і оборони за програмами Альянсу.

Переговори відбулися в рамках зустрічі між керівництвом держконцерну та Офісу зв'язку НАТО в Україні 24 листопада, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу концерну.

«Вирішення питання інтеграції до Альянсу вимагає не лише декларування політичного курсу, а й практичних кроків, які дозволяють запровадити норми й стандарти, що діють у НАТО. При цьому запроваджувати їх мають саме українські фахівці, які пройшли необхідне стажування безпосередньо в структурах Альянсу», – цитує прес-служба генерального директора «Укроборонпрому» Романа Романова.

Україна модернізує танки Пакистану на 600 мільйонів доларівСьогодні, 23 листопада, в Пакистані були досягнуті домовленості про забезпечення українських підприємств військово-промислового комплексу замовленням від уряду Пакистану на суму понад $600 млн.

Як повідомляється, такий центр сприятиме навчанню українських спеціалістів англійської мови, проектного менеджменту, отримання практичних навичок із впровадження систем управління якістю на підприємствах, механізмів взаємодії між силовими структурами замовників і оборонно-промисловим комплексом, співпраці підприємств України з НАТО.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» створює інноваційну платформу UkrARPA, яка стане аналогом американського Агентства передових оборонних дослідницьких проектів.

Раніше керівництво «Укроборонпрому» та Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA) домовилися про співпрацю та спільні наукові дослідження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: