Прокуратура оголосила в розшук представника президента РФ у Криму

Читать на русском
Головна військова прокуратура України оголосила в розшук представника президента Росії в окупованому Криму.
Олег Белавенцев

Головна військова прокуратура України завершила досудове розслідування у справі колишнього уповноваженого представника президента Російської Федерації в так званому «Кримському федеральному окрузі» Олега Бєлавєнцева і оголосила його в розшук.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Бєлавєнцева звинувачують в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради) і ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 (пособництво в веденні агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Слідчі зібрали докази, на підставі яких громадянин РФ Бєлавєнцев Олег Євгенович обґрунтовано обвинувачується в тому, що він в лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної республіки Крим та м.Севастополя, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади і посадовими особами Збройних сил РФ, виконуючи відведену йому роль в загальному злочинний план, схиляв військовослужбовців Збройних сил України до вчинення державної зради, а також своїми умисними діями сприяв іншим співучасникам у веденні агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону, призвело до тимчасової окупації півострова Крим і інших тяжких наслідків, повідомили в ГПУ.

Експерт розповів про ризики виникнення сепаратистських рухів та альтернативу «Мінську»Політолог розповів, чи є альтернатива Мінським угодам в питанні врегулювання ситуації на Донбасі.

Белавенцева оголосили в розшук, слідчими-суддями надано дозвіл на затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

20 листопада 2016 обвинувальний акт щодо О. Бєлавєнцева передано до суду для подальшого проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

У ГПУ зазначили, що інкриміновані Бєлавєнцеву особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Белавенцев Олег Євгенович був повноважним представником президента РФ «Кримському федеральному окрузі» з 21 березня 2014 р до 28 липня 2016 р

Нагадаємо, раніше прикордонники затримали при спробі нелегально перейти кордон з Росією учасника сепаратистських заворушень і захоплення Харківської облдержадміністрації в квітні 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: