Іспанська прокуратура оголосила Фірташа в міжнародний розшук

Читать на русском
Іспанська антикорупційна прокуратура підозрює українського олігарха Дмитра Фірташа у відмиванні грошей.

Антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в міжнародний розшук українського олігарха Дмитра Фірташа, якого підозрюють у відмиванні великих сум грошей.

Про це Deutsche Welle розповів представник прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

За словами представника іспанської прокуратури, Фірташ оголошений у розшук разом із двома спільниками – громадянами України, прізвища яких не повідомляється.

Співрозмовник DW також зазначив, що одночасно з видачею ордера на розшук у Барселоні та в місті-курорті Марбелья 24 листопада були затримані п'ятеро інших спільників Фірташа. Вони, за словами представника прокуратури, безпосередньо займалися відмиванням коштів Фірташа.

За даними прокуратури, ці люди створили для Фірташа низку офшорних компаній у Панамі, хоча певна частина капіталів осідала в Іспанії й вкладалася в нерухомість.

За словами співрозмовника, йдеться про «десятки мільйонів євро незаконного походження». Назвати точні суми представник прокуратури відмовився. Він також повідомив, що справу Фірташа розглядає прокуратура в рамках операції «Варіола», розпочатої в липні 2016 року з арешту в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степана та ще 11 осіб, також підозрюваних у відмиванні грошей.

Документи, знайдені під час обшуків у справі Черновецького та допомогли слідству вийти на Фірташа, зазначив представник прокуратури.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро затримало директора комбінату, який належить Фірташу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: