Експерт пояснив, чому в переговорах щодо Донбасу час працює проти нас

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Зустріч, скоріш за все, була узгоджена главами держав «нормандського формату» заздалегідь. Еро та Штайнмаєр просто виконали бюрократичну роль і виступили як посередники.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, аналізуючи доцільність зустрічі голів МЗС «нормандської четвірки», з огляду на те, що напередодні жодна зі сторін не знайшла компромісу щодо «дорожньої карти».

«Дійсно, ситуація така, що наразі є заява Клімкіна про те, що немає компромісу, аналогічна позиція Лаврова та заява Штайнмаєра про те, що не можна затягувати час», – зазначив експерт.

«З російського боку можливе затягування переговорного процесу, але гальмування процесу для нас є контрпродуктивним», – переконаний політолог.

Можна чекати інавгурації Трампа, виборів у Франції, потім ще в Німеччині. В результаті «тягучка» буде до кінця 2017 року. Але час працює проти нас. Україна вже поранена, і якщо чекати поки РФ ослабне, а після цього ми звільнимося, то може вийти так, що швидше загине від безсилля той, хто поранений.

«Можливості для врегулювання конфлікту зникають. Люди живуть в інформаційному просторі, в якому майже немає України, а якщо і є, то в негативному світлі. Ось що ми отримуємо затягуванням», – підкреслив він.

«Нікому Україна не потрібна більше, ніж самим українцям. Сидіти й чекати – контрпродуктивно», – резюмував Володимир Воля.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як відомо, зустріч очільників МЗС країн «нормандської четвірки» запланована на 29 листопада в Мінську.

Нагадаємо, планувалося, що «нормандська четвірка» має узгодити положення «дорожньої карти» до кінця цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: