Питання безвізового режиму вже переходить у ранг «фетиша» – експерт

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Країна, яка увесь час поневіряється, не є привабливою як партнер, і може зацікавити лише як плацдарм для здобуття власних перемог і просування власних національних інтересів.

Таку думку в Facebook висловив політолог Олег Саакян, коментуючи пропозицію Мін'юсту прийняти мігрантів із Сирії в обмін на безвізовий режим.

«Думаю, досить необачно для заступника міністра робити такі заяви навіть для пропозиції до дискусії. Це абсолютно безвідповідально», - зауважив експерт.

«Україна сьогодні не може розібратися з внутрішньо переміщеними особами. У нас у Бюджеті закладено 40 гривень на день на будь-яких переселенців. Приймати ще й біженців з інших країн неприпустимо, поки маємо таку кількість внутрішньо переміщених осіб», – пояснив політолог.

На жодні обміни з ЄС Україна не може погоджуватися. Безвізовий режим – питання внутрішнього порядку денного ЄС, а не виконання Україною її зобов'язань.

«Нині м'яч на полі ЄС. Українськими політиками питання безвізового режиму було піднесене в ранг «фетиша» та певної сакральності, що надаюло йому внутрішньополітичної ваги. В результаті питання, яке майже не залежить від України й не могло бути вирішене наказом політика, міністра чи Президента України, розглядається як важливий фактор внутрішньополітичного життя», – проаналізував Олег Саакян.

Як відомо, Україна не зможе отримати безвізовий режим до кінця року, попри те, що виконала всі вимоги.

В українському МЗС розкритикували затягування з наданням «безвізу». Павло Клімкін вважає, що це свідчить про інституційну слабкість ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: