Morgan Stanley погіршив прогноз економіки Росії

Читать на русском
Американський банк Morgan Stanley погіршив прогноз зростання економіки Російської Федерації на 2017 рік.

Американський інвестиційний банк Morgan Stanley погіршив прогноз зростання ВВП Російської Федерації на 2017 рік з 1,4% до 1,2%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на еizvestia.com.

Повідомляється, що погіршення очікувань відбулося через жорстку бюджетну політику, яка чинитиме тиск на споживчий попит. При цьому в банку пророкують прискорення зростання російської економіки пізніше, в 2018 році.

Прогноз Morgan Stanley заснований на припущенні, що середня ціна нафти Urals в 2017 році виросте до 50 доларів за барель у порівнянні з 42 доларами в нинішньому році.

Експерти виділяють кілька варіантів дій для російської влади: жорстка бюджетна політика або стимулювання економіки за рахунок додаткових нафтових доходів, проведення масштабних структурних реформ або збереження статусу-кво.

При відсутності змін зростання російської економіки в 2017-2019 роках буде обмежене рівнем 1,1% в річному вираженні. У довгостроковій перспективі ВВП Росії виросте не більше ніж на 1,8% в рік, вважають аналітики. При цьому від Банку Росії Morgan Stanley очікує зниження ключової ставки на 150 базисних пунктів в 2017 році, до 8,5% річних. У 2018 році вона опуститься ще на 50 базисних пунктів, до 8% річних.

Нагадаємо, раніше Канада розширила список санкцій проти Росії, додавши в нього 15 осіб, з них 6 депутатів Державної думи РФ від окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: