В «Енергоатомі» розповіли, коли виплатять борги за ядерне паливо Росії

Читать на русском
Оскільки платежі за товарну продукцію на енергоринку України здійснюються до 15 числа наступного місяця, компанія повністю розрахується з боргами в січні 2017 року.
Юрій Недашковський

НАЕК «Енергоатом» планує погасити борг за поставлене російською компанією ТВЕЛ ядерне паливо до 15 січня 2017 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство ТАСС.

«Зараз ми переробили все графіки платежів, до кінця року погодили з нашими контрагентами, з тим, щоб до 15 січня повністю закрити програму платежів цього року», – заявив президент компанії Юрій Недашковський.

За його словами, графік погашення заборгованості був узгоджений із постачальниками палива.

Нагадаємо, що рахунки найбільшої генеруючої компанії України НАЕК «Енергоатом» були заблоковані рішенням Шевченківського суду Києва за позовом ЗАТ СП «Укрелектроват». Надалі виконавча служба заарештувала рахунки «Енергоатома» на суму 200 млрд грн.

Westinghouse збільшила частку в поставках ядерного палива в Україну до 31%За 8 місяців в грошовому обчисленні на поставки російського палива прийшлось 69%, а на постачання палива від компанії Westinghouse – 31%.

Рахунки компанії були розблоковані лише 28 червня, про що повідомляв міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

Як повідомлялося раніше, Ігор Насалик не виконав обіцянку відновити експорт електроенергії в Білорусь і Молдову наприкінці вересня-на початку жовтня 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: