Westinghouse приступає до підвищення ефективності українських АЕС

Читать на русском
Підвищення коефіцієнта готовності енергоблоків АЕС забезпечить зростання вироблення електроенергії, рентабельності та розширить можливості для експорту електроенергії до країн ЄС.

НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse Electric досягли домовленості про поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та ефективності АЕС України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАЕК «Енергоатом».

«Результатами реалізації таких заходів стане підвищення коефіцієнта готовності енергоблоків АЕС, що своєю чергою забезпечить значне підвищення вироблення електроенергії, рентабельності та розширить можливості НАЕК «Енергоатом» для експорту електроенергії до країн ЄС», – йдеться в повідомленні компанії.

В рамках програми буде реалізований комплекс заходів щодо підвищення ефективності АЕС України. При цьому будуть враховані аспекти безпеки відповідно до вимог стандартів ЄС, розроблені Асоціацією ядерного регулювання країн Західної Європи (WENRA).

Заходи з підвищення ефективності доповнять роботи з підвищення безпеки, які вже ведуться в рамках «Комплексної зведеної програми підвищення безпеки» за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського співтовариства з атомної енергії (Євратому).

Як повідомлялося раніше, Westinghouse Electric планує збільшити коефіцієнт використання встановленої потужності українських АЕС до 90% або на 2 ГВт у термін від 18 до 24 місяців.

На більш пізніх етапах Westinghouse Electric спільно з «Енергоатомом» проведуть роботи з поступового збільшення потужності реакторів типу ВВЕР-1000 до рівня 110% від номінально встановленої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: