Штайнмаєр закликає до проведення нової зустрічі щодо Донбасу

Читать на русском
Голова МЗС Німеччини констатував погіршення ситуації на сході України й наполягає на новій зустрічі щодо Донбасу.

Очільники МЗС Німеччини й Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр та Жан-Марк Еро запропонували колегам з України та Росії 29 листопада в Мінську нову зустріч у «нормандському форматі».

Про це повідомив Штайнмаєр, виступаючи з промовою в німецькому бундестазі в середу, 23 листопада, пише «Кореспондент», передає «Слово і Діло».

Міністр висловив надію на те, що Україна та Росія однаково розуміють серйозність нинішньої ситуації на Донбасі.

«Ми закликаємо обидві сторони внести, нарешті, відчутний внесок у зусилля, спрямовані на забезпечення довгострокової розрядки напруженості в Україні», – сказав Штайнмаєр.

Тристороння контактна група щодо Донбасу збереться знову 23 листопадаНаступне засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську відбудеться 23 листопада.

Він також зазначив, що після саміту в «нормандському форматі» наприкінці жовтня в Берліні на Донбасі на короткий час був досягнутий прогрес, проте потім ситуація знову погіршилася, режим припинення вогню порушується все частіше.

«Вичікування та байдикування – не вихід. Навіть якщо не вдається досягти масштабного рішення, потрібно зробити все можливе, щоб забезпечити поетапне виконання Мінських угод. В першу чергу необхідно остаточно вивести із зони конфлікту важкі озброєння та поліпшити гуманітарну ситуацію», – підкреслив Штайнмаєр.

Нагадаємо, 21 листопада Президент України Петро Порошенко та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: