Уряд Грузії продовжить курс на євроатлантичну інтеграцію

Читать на русском
Новий прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив про продовження курсу на інтеграцію країни в ЄС і НАТО.
Георгій Квірікашвілі

Новий прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив про продовження курсу на інтеграцію в ЄС і НАТО. Він також налаштований на деескалацію відносин з Росією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Грузія і надалі буде прагнути до членства в НАТО і Євросоюзі. Про це заявив прем'єр-міністр країни Георгій Квірікашвілі, який розпорядженням президента країни Георгія Маргвелашвілі призначений главою нового уряду в неділю, 27 листопада, через чотири тижні після другого туру парламентських виборів.

Виступаючи напередодні перед парламентом, який розглядав питання про вотум довіри новому кабінету, Квірікашвілі також підкреслив намір нормалізувати відносини з Москвою. «Ми продовжимо політику деескалації у відносинах з Росією», - заявив прем'єр.

Посада міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції зайняв Віктор Долідзе, один з колишніх лідерів опозиційної партії «Вільні демократи». В цілому склад уряду Грузії практично не змінився.

Нагадаємо, на парламентських виборах в Грузії кандидати від правлячої партії «Грузинська мрія» перемогли в 48 з 50 одномандатних округів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: