Правляча партія отримала конституційну більшість у парламенті Грузії

Читать на русском
За результатами двох турів виборів правляча партія отримала 115 мандатів, а партія прихильників Міхеїла Саакашвілі – 27, ще 6 мандатів має Альянс патріотів Грузії.

На парламентських виборах у Грузії кандидати від правлячої партії «Грузинська мрія» перемогли у 48 з 50 одномандатних округів.

Про це свідчать дані Центрвиборчкому, який завершив обробку попередніх підсумків другого туру виборів до парламенту, передає «Слово і Діло».

Для отримання конституційної більшості «Грузинській мрії» потрібно було щонайменше 113 місць. Правляча партія завоювала 115.

Ще в двох округах перемогли незалежний кандидат, екс-глава МЗС Саломе Зурабішвілі й кандидат від партії «Промисловість врятує Грузію».

Політ у нікуди: чи вдасться Міхеілу Саакашвілі реабілітувати свій політичний імідж?Програш партії Міхеіла Саакашвілі в Грузії практично руйнує його подальші політичні плани в рідній країні. Так само примарними є його перспективи і в Україні після фальстарту так званого «Руху за очищення». Що далі?

Другий тур виборів відбувся 30 жовтня в 50 із 73 одномандатних округів Грузії, де за підсумками голосування на початку жовтня жоден із кандидатів не зміг набрати більш ніж 50% голосів. За даними грузинського виборчкому, явка склала 37,5%.

Перший тур виборів депутатів парламенту Грузії відбувся 8 жовтня. В результаті за партійними списками «Грузинська мрія» завоювала 44 місця, «Єдиний національний рух» (партія колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі) - 27, блок «Альянс патріотів Грузії» – 6. При цьому 23 кандидата від правлячої партії перемогли вже в першому турі виборів у одномандатних округах.

Нагадаємо, 8 жовтня грузини обирали 150 депутатів до парламенту на чотири роки. 77 кандидатів проходять за партійними списками, ще 73 – обираються в одномандатних округах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: