Президент Молдови передумав скасовувати асоціацію з ЄС

Читать на русском
Новообраний президент Молдови Ігор Додон передумав скасовувати асоціацію країни з Євросоюзом.
Ігор Додон

Новообраний президент Молдови Ігор Додон передумав скасовувати асоціацію країни з Євросоюзом. Також він заявив, що російські війська повинні покинути Придністров'я.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Хвилю».

Додон заявив, що у президента немає таких повноважень.

«Ми повинні використовувати досвід ЄС для розвитку нашої країни», - сказав Додон. Він також запевнив, що під час його президентства угода про асоціацію з ЄС буде належним чином виконуватися. Хоча під час передвиборної кампанії він обіцяв, що розірве її і направить Молдову на вступ в російську організацію - Євразійський союз. Тепер же переможець президентських перегонів заперечує, що він займає проросійську позицію і запевняє, що це політичні суперники його помилково так називали.

Президенти Молдови та Болгарії запевнили Україну в підтримці – КубівУ цих країнах нещодавно пройшли президентські вибори, на яких перемогли проросійські кандидати.

Сам Додон себе називає «промолдовським» політиком. Він також пояснив, що перший свій візит як президент Молдови здійснить до Москви, щоб домовитися про зняття російського ембарго на молдавські вина і товари. При цьому, Додон запевнив, що другий візит буде в Брюссель, а третій - в Бухарест.

Він також підкреслив, що російські війська повинні покинути Придністров'я. «Але це повинно статися після політичного врегулювання конфлікту», - додав Додон.

Нагадаємо, раніше Ігор Додон виступив за поглиблення зв'язку з Росією, зокрема для допомоги у вирішенні придністровського питання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: