Горбатюк розповів, як хочуть допитати «беркутівців», обвинувачених у розстрілі Майдану

Читать на русском
Керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що беркутівців хочуть допитати по відеоконференції.
Сергій Горбатюк

Колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут», яких звинувачують у розстрілах Євромайдану, можуть допитати у відеоконференції із СІЗО.

Про це в ефірі каналу «112 Україна» розповів керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УП.

«Для можливості проведення допиту, наскільки відомо, організовується можливість відеоконференції з СІЗО. Якщо («беркутівців» – Ред.) Не вдасться виїхати, то, можливо, через відеоконференцію, але все ж відбудеться (допит – Ред.)», – зазначив Горбатюк.

За його словами, проведення такої відеоконференції з СІЗО є ініціативою суду, а не ГПУ. Горбатюк також підкреслив, що рішення про допит екс-президента Віктора Януковича в якості свідка було прийнято на підставі клопотання захисту екс-«беркутівців».

«Представники прокуратури заперечували (проти допиту Януковича в якості свідка – Ред.), вказуючи, що він повинен бути спочатку допитаний в якості підозрюваного», – сказав він.

Нагадаємо, раніше міський голова Києва Віталій Кличко дав свідчення у справі Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: