У Мінагрополітики оприлюднили обсяги виробництва гречки цього року

Читать на русском
Урожай гречки збільшився більш ніж на 60 тис. тонн порівняно з 2015 роком за рахунок зростання врожайності та посівних площ.

Сільськогосподарські підприємства завершили збирання гречки, зібравши 192 тис. тонн із площі 150 тис. га.

Середня врожайність гречки склала 12,8 центнера з гектара, повідомила прес-служба Мінагрополітики, передає «Слово і Діло».

«Порівняно з 2015 роком виробництво гречки збільшилося більш ніж на 60 тисяч тонн за рахунок зростання врожайності та посівних площ», – ідеться в повідомленні.

За даними Державної служби статистики, урожай гречки в 2015 році склав 128,1 тис. тонн із площі 127,7 тис. га, врожайність була на рівні 10 ц/га.

В Україні різко подорожчали яйцяУ вересні в Україні подорожчали яйця на 17,9%, а в Києві ще більше – практично на третину.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики і продовольства України в 2016/17 маркетинговому році очікує збільшення пропозиції гречаної крупи на внутрішньому ринку, що має призвести до зниження її ціни.

Раніше повідомлялося, що врожай усіх видів зернових, гороху та гречки обіцяє бути значно вищим за торішній, помітне падіння прогнозується лише щодо ріпаку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: