Фонд держмайна готує до продажу «Запоріжжяобленерго»

Читать на русском
Запоріжжяобленерго входить до четвірки найбільших енергопостачальних компаній України й посідає друге місце за обсягами реалізації електроенергії.

Фонд державного майна України готує до проведення конкурсу з продажу 60,2% акцій енергопостачальної компанії «Запоріжжяобленерго», 99,99% Одеської та 99,83% Херсонської ТЕЦ.

Про це йдеться в офіційному виданні Фонду «Відомості приватизації», передає «Слово і Діло».

«Фонд державного майна інформує про те, що розпочато підготовку до проведення конкурсів із продажу пакетів акцій із відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону цих акціонерних товариств», – інформують «Відомості приватизації».

Відзначимо, що «Запоріжжяобленерго» входить до четвірки найбільших енергопостачальних компаній України й посідає друге місце за обсягами реалізації електроенергії. Більше 10% акцій підприємства належать кіпрським компаніям Bikontia Enterprises Limited (12,31%), Lex Perfecta Limited (16,52%) і державі в особі Фонду держмайна (60,2%).

У приватизації «Запоріжжяобленерго» зацікавлені представники акціонерів «ПриватБанку» (власники Запорізького феросплавного), структури братів Суркісів і новоспечений громадянин України Костянтин Григоришин.

Верховна Рада ухвалила закон про старт приватизаціїУ тексті ухваленого сьогодні законопроекту вказуються правила проведення масштабної приватизації, анонсованої на цей рік Кабінетом міністрів України.

Херсонська ТЕЦ постачає опалення та електроенергію близько 50% населення міста Херсона. Основним паливом є природний газ. Одеська ТЕЦ є монополістом у сфері поставок опалення в Одесі. Основним паливом є природний газ і частково нафта.

Як повідомлялося раніше, ФДМ почав підготовку до приватизації чотирьох об'єктів енергосистеми Україн.

Нагадаємо, що в лютому Нацкоменерго оштрафувала «Енергоатом» і «Запоріжжяобленерго».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: