В Австралії почали розглядати атомне угоду з Україною

Читать на русском
Угода про співпрацю у сфері атомної енергії була підписана 31 березня, тепер в Австралії почався її  розгляд.

В Австралії почали обговорення Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Австралії про співробітництво у сфері використання атомної енергії в мирних цілях.

Про це повідомляє Укрінформ, передає «Слово і Діло».

Угода була підписана 31 березня цього року під час Ядерного саміту у Вашингтоні. Зараз її обговорюють у Загальному постійно діючому комітеті з питань договорів Федерального парламенту.

Насалик обіцяє збільшити долю атомної енергетики до 65%Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує довести частку атомної генерації в загальному обсязі вироблення в Об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України з поточних 60% до 65% в кінці жовтня.

У комітеті позитивно оцінили виконання Україною своїх міжнародних зобов'язань, добровільна відмова України від ядерної зброї, ратифікацію Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Серед аргументів проти - претензії щодо шкоди навколишньому середовищу та зношеність обладнання українських ядерних реакторів, а також конфлікт на сході України.

Профільні відомства - Рада і Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії - підтримали схвалення угоди.

Згідно з процедурою, профільний комітет буде працювати з угодою протягом 20 парламентських засідань, тому австралійська сторона очікує завершення процесу в першій половині 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: