Насалик обіцяє збільшити долю атомної енергетики до 65%

Читать на русском
Міненерговугілля обіцяє довести частку атомної генерації до 65 відсотків і продовжує накопичувати вугілля на складах ТЕС.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує довести частку атомної генерації в загальному обсязі вироблення в Об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України з поточних 60% до 65% в кінці жовтня.

Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик сказав в ефірі телеканалу «112» в неділю ввечері, передає «Слово і Діло».

«Ми довели обсяг атомної енергетики з 47%, який у нас був в травні, до 60%, які є на сьогоднішній день, і через тиждень внесок атомної енергетики буде 65%», – пояснив міністр.

За даними міністра, за минулий тиждень склади теплових електростанцій продовжили поповнюватися вугіллям і станом на 16 жовтня запаси на ТЕС і ТЕЦ становили 1,836 млн т.

«Тільки вчора (субота, 15 жовтня – ред.) на склади ТЕС було поставлено 32 тис. тонн вугілля», – підкреслив Насалик.

Як повідомлялося, частка НАЕК «Енергоатом» в загальній структурі відпуску електроенергії за першу декаду жовтня зросла до 60,5% з 56,3% – у третій декаді вересня, тоді як частка ГК ТЕС знизилася до 29,3% з 34,1%.

Нагадаємо, що 29 вересня НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse Electric досягли домовленості про поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та ефективності АЕС України.

На даний момент «Енергоатом» проводить підготовчі роботи з продовження терміну експлуатації на 6 з 15 нині діючих блоків АЕС України.

У базі даних «Слово і Діло» зафіксовано 24 обіцянки міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика з яких він виконав лише одне. У той же час більшість з його обіцянок знаходяться в процесі виконання – всього 18, що не дозволяє вести мову про оцінку ефективності міністра. З повним переліком обіцянок Ігоря Насалика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: