НАТО допоможе Україні боротися з російською пропагандою

Читать на русском
НАТО створить трастовий фонд з контрпропаганди. Мета його створення – боротьба з російською пропагандою в Україні та на території країн-членів Альянсу.

Північноатлантичний альянс невдовзі створить трастовий фонд з контрпропаганди. Мета його створення – боротьба з російською пропагандою в Україні та на території країн-членів НАТО.

Про це в інтерв’ю «Європейській правді» сказав в. о. керівника місії України при НАТО Єгор Божок, пише «Слово і Діло».

«Я не готовий зараз говорити про те, в якій формі буде започаткований проект з цього питання, але можу стверджувати однозначно: він буде», – запевнив Божок.

Він пояснив, що на сьогодні сили Росії і України в питанні пропаганди і, відповідно, боротьби з нею – нерівні, тому наша країна і звернулася по допомогу до НАТО. Божок також зазначив, що стандартними методами боротися з російською пропагандою важко, адже Росія виділяє на це шалені ресурси.

На порозі Альянсу. В Міноборони розповіли про переваги партнерської угоди з НАТОУгода між Україною та НАТО, що має бути підписана найближчим часом, зафіксує статус дипломатичного представництва Альянсу в Україні, що, у свою чергу, дасть можливість спростити процедури взаємодії з організацією без імплементаційних угод.

«За моїми даними, лише бюджет Russia Today в сто разів перевищує бюджет усіх українських структур, які намагаються займатися питаннями боротьби з роспропагандою», – повідомив чиновник.

В. о. керівника місії України при НАТО переконаний, що даний проект або трастовий фонд з контрпропаганди буде започаткований вже найближчим часом, і активна частина неурядового сектора України долучиться до його реалізації. «Бо на офіційному рівні боротися з пропагандою значно важче, ніж за допомогою суспільних ініціатив, які можуть швидше добратися до умів і сердець людей, яких зомбує пропаганда», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше Божок заявляв, що навіть попри обмеження доступу до штаб-квартири Північноатлантичного альянсу у Брюсселі, російські дипломати примудряються проводити приховану антиукраїнську роботу в НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: