В ЄП схвалили резолюцію щодо протидії російським ЗМІ

Читать на русском
У резолюції зафіксовано, що Москва веде щодо Європейського Союзу ворожу пропаганду. Найнебезпечнішими зі ЗМІ названі агентство Sputnik і телеканал RT.

Європейський парламент ухвалив резолюцію про протидію російським засобам масової інформації, які ведуть щодо країн Євросоюзу «ворожу пропаганду».

Про це повідомляють російські ЗМІ, пише «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що Європарламент ухвалив резолюцію «Стратегічні комунікації ЄС як протидія пропаганді третіх сторін», яка має рекомендаційний характер.

За пропаганду тероризму Twitter заблокував 235 тисяч акаунтівTwitter заблокував 235 тисяч акаунтів за пропаганду тероризму. В організації наголошують, що кількість щоденних блокувань акаунтів порівняно з минулим роком зросла на 80 відсотків.

Ухвалення резолюції ініціювала польський євродепутат Анна Фотига. В тексті документа зазначається, що РФ фінансово підтримує проросійські партії та організації в ЄС, а також роз'єднує країни Євросоюзу.

Крім того, в резолюції стверджується, що Росія веде проти ЄС «ворожу пропаганду», а протидія Росії прирівнюється до боротьби проти ІДІЛ. Зокрема, євродепутати просять Єврокомісію збільшити фінансування проектів із контрпропаганди.

Найбільш небезпечними російськими ЗМІ названі агентство Sputnik, телеканал RT, фонд «Російський світ» і федеральне агентство «Россотрудничество».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЄС можуть почати розслідування проти пропагандистських ЗМІ Росії.

Зазначимо, що в Україні парламентський комітет із питань національної безпеки і оборони рекомендував до ухвалення проект постанови №5274, що передбачає запровадження персональних санкцій проти низки українських і російських політиків і бізнесменів, а також юридичних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: