Повернення Януковича на екрани: на що ставить Кремль і навіщо РФ погодилася на допит утікача?

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт
Микола Давидюкполітолог

Сама ситуація з організацією відеоконференції для допиту Януковича більш вигідна Кремлю, ніж Україні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олександр Палій, аналізуючи допит Віктора Януковича в справі 5 колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут».

«Янукович здався агресору, став дезертиром і говоритиме все, що «наспіває» йому Кремль», а саме – в ключі перевороту, що не має жодного стосунку до реальності», – наголосив експерт.

«Допит – це хоча б на кшталт того, як «регіонали» самі почали себе здавати після Революції Гідності, коли було незрозуміло, який термін світить. Герман, Єфремов і компанія тоді розповідали, який Янукович тиран, а за три дні до того все було навпаки», – підкреслив він.

Янукович озвучуватиме те, що потрібно Кремлю, й жодного сенсу в цьому шумі для справи немає.

«Слід розуміти, що Янукович, образно кажучи, не вирішує, коли вмикати світло в кімнаті. Він повністю перебуває на утриманні ворога», – додав Палій.

Політолог Микола Давидюк переконаний, що повернення Януковича на екрани означає, що ми дозволяємо грати за кремлівським сценарієм.

«Утікач виступатиме не як обвинувачений, а як свідок. Наприклад, ще за тиждень він так само скайпом зможе вести аналітично-політичну передачу на одному з українських каналів. Янукович нагадає про себе, про те, що живий, і що всі проблеми в державі – це виключно його відсутність у господарстві. Покритикує владу й пробачить народ. Похвалить Путіна тричі», – зауважив політолог.

До того ж, під час трансляції активно працюватимуть прокремлівські соціологи, які замірятимуть лояльність влади до банди втікачів, рівень сентиментів та можливість їхнього повернення.

«Кремль не робитиме ставку на невдаху, але вже готовий фінансово реанімувати «Партію регіонів», – написав політолог у Facebook.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко запевнив, що до кінця 2016 року справа Януковича буде передана до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: