Мін'юст повернув до НАЗК порядок перевірки е-декларацій

Читать на русском
Міністерство юстиції України повернуло НАЗК  на доопрацювання порядок перевірки електронних декларацій.

Міністерство юстиції повернуло Національному агентству з попередження корупції на доопрацювання «Порядок проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» та «Порядок здійснення моніторингу життя особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

Повідомляється, що причиною такого рішення стали численні зауваження до затверджених превентивним антикорупційним органом документів з боку спеціалістів Міністерства юстиції.

Зокрема серед принципових зауважень, відсутність чітко визначених засад та принципів проведення перевірок, відсутність хоча б якихось строків початку та тривалості таких дій, відсутність чітко визначених вимог до змісту висновку за результатами перевірки, наявність суперечностей між цими та іншими документами, які раніше були ухвалені НАЗК тощо. Окрім того, документ не передбачає жодних вимог до достовірності інформації та джерел її отримання.

Соболєв попросив НАЗК звірити доходи та рівень життя ТимошенкоНародний депутат від фракції «Самопомочі», голова комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв попросив НАЗК перевірити ще одного депутата.

У відомстві додали, що при розробці даних порядків Міністерство юстиції не було залучене до роботи над вищезгаданими документами ані на стадії розробки, ані на стадії обговорення.

В Мін’юсті наголошують, що такий підхід ускладнює якісне напрацювання документів у розрізі їх відповідності вимогам чинного законодавства і встановлення ефективного механізму проведення перевірки. Більше того, такого роду документи доцільно розробляти в публічному відкритому діалозі як з Міністерством юстиції, так і з представниками громадських організацій, експертних та наукових установ.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року коло суб'єктів електронного декларування розшириться. Подавати е-декларації зобов'язані будуть керівники українських ВНЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: