ГПУ завдяки е-деклараціям знайшла 7 депутатів-порушників

Читать на русском
Генеральна прокуратура знайшла порушення в діяльності сімох народних депутатів завдяки е-деклараціям.

За підсумками перевірок електронних декларацій Генеральна прокуратура України виявила 7 депутатів, які суміщають депутатську і комерційну діяльність.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

«Встановлено, що 7 народних депутатів України порушили обмеження, передбачені ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції», щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності», - зазначили у відомстві.

Як зазначається, незважаючи на заняття депутатською діяльністю, ці особи продовжили займатися іншою оплачуваною діяльністю, входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, підприємств, організації, що мають на меті отримання прибутку.

Відповідну інформацію вдалося отримати, порівнюючи дані з електронних декларацій чиновників і даними з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

«При цьому одним з цих народних депутатів України навіть в електронній декларації відображено дохід від заняття такою діяльністю», - додали в ГПУ.

Зараз на порушників чекає адміністративна відповідальність, передбачена ч. 1 і 2 ст. 172-4 КУпАП. Матеріали направлені в НАЗК.

Нагадаємо, раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що перші результати перевірок електронних декларацій українських чиновників можуть з'явитися в кінці листопада 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: