«Укроборонпром» недофінансували на 1 мільярд – гендиректор

Читать на русском
Гендиректор держконцерну Укроборонпром Роман Романов заявив, що недофінансування ДК за державним оборонним замовленням на 2016 рік становить близько 1 млрд грн.
Роман РомановФото: УНІАН

Гендиректор «Укроборонпрому» Роман Романов заявив, що недофінансування держконцерну за державним оборонним замовленням на 2016 рік становить близько 1 млрд гривень.

Про це гендиректор концерну розповів у коментарі агентству УНІАН, повідомляє «Слово і Діло».

Він наголосив, що в зв'язку з цим сотні співробітників підприємств, що входять до концерну, будуть відправлені у вимушену відпустку.

«Житомирський бронетанковий – близько 500 осіб підуть у неоплачувану відпустку, Львівський бронетанковий – 150», – зазначив Романов і додав, що в разі виникнення проблем із фінансуванням концерн може розпочати процес звільнення персоналу.

За його словами, причиною недофінансування держоборонзамовлення стала неефективна робота Верховної Ради в ухваленні необхідних законопроектів.

В «Укроборонпромі» назвали свою частку в державному оборонному бюджетіДержавний концерн «Укроборонпром» виконує лише третину або 32,6% всіх робіт у рамках державного оборонного замовлення.

Також Романов додав, що «Укроборонпром» не має поточних зобов'язань перед Міноборони України щодо держоборонзамовлення за 2014-2016 роки.

Відповідно до Держбюджету на 2016 рік, фінансування Міноборони України мало становити 55,6 млрд грн, у 2017 році на потреби Міноборони планується виділити 64 млрд грн. За словами очільника МОУ Степана Полторака, в 2016 році армія недоотримає фінансування на 3,6 млрд грн.

Нагадаємо, в листопаді Президент Петро Порошенко вивів Сергія Пашинського з наглядової ради «Укроборонпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: