У 2017 році залізничні квитки подорожчають на третину

Читать на русском
У 2017 році компанія планує підвищити тарифи на вантажоперевезення на 25%, пасажироперевезення – на 35%.
Фото:УНІАН

«Укрзалізниця» планує в наступному році підвищити вартість проїзду у пасажирських поїздах на 35%, а залізничні тарифи на вантажні перевезення - на 25%.

Про це повідомив директор департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Міністерства інфраструктури України Олександр Федоренко, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

Він розповів, що ця індексація залізничних тарифів вже закладена у проект фінансового плану «Укрзалізниці» на 2017 рік, який схвалений Мінінфраструктури і найближчим часом буде відправлений на узгодження у Мінфін і Мінекономрозвитку.

«Укрзалізниця» просить продовжити реструктуризацію до кінця 2017 рокуУкрзалізниця звернулася до власників своїх єврооблігацій на $500 млн з проханням продовжити до кінця 2017 року звільнення від умови крос-дефолту за певною внутрішньою заборгованістю.

За словами Федоренка, необхідність перегляду тарифів виникла у зв'язку із зростанням цін на продукцію, що закуповується для потреб залізничної галузі, зокрема, на дизельне паливо і електроенергію.

Крім того, підвищення тарифів необхідно для часткової стабілізації фінансового стану галузі і особливо - для підтримки в робочому стані рухомого складу та забезпечення безпеки руху.

Виконання цих завдань вимагає значних витрат, оскільки знос основних фондів залізничної галузі становить майже 90%.

Нагадаємо, раніше «Укрзалізниця» повідомила, що запускає мобільну версію інтернет-сайту з продажу залізничних квитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: