В Європарламенті закликали припинити діалог із Туреччиною про членство в ЄС

Читать на русском
У Європейському парламенті запропонували ЄС припинити переговори про вступ Туреччини до Євросоюзу.

Лідери двох найбільших груп Європейського парламенту закликали Європейський Союз зупинити переговори про вступ Туреччини в ЄС.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Наше повідомлення на адресу Туреччини дуже чітке: переговори про приєднання повинні бути негайно припинені», - сказав Манфред Вебер, голова Європейської народної партії, найбільшої фракції в Європарламенті.

Йому вторить Джанні Пітелла, лідер групи соціалістів, другої найбільшої фракції в Європарламенті: «Ми хочемо заморозити переговори про вступ».

В ЄС стурбовані останніми подіями в ТуреччиніЄвропейські ліберали вважають, що Євросоюз має припинити переговори про вступ Туреччини до ЄС.

«Туреччина під Ердоганом все більше і більше дрейфує в бік авторитарного режиму. Наш політичний месседж Туреччині полягає в тому, що права людини, громадянські права, демократія не є предметом переговорів, якщо ви хочете бути частиною ЄС», - додав він.

У Туреччині після невдалої спроби перевороту були відсторонені від займаних посад або звільнені понад 110 тисяч осіб, в тому числі військових, вчених, суддів, журналістів і курдських лідерів. Близько 36 тисяч осіб були заарештовані.

Нагадаємо, президент Турецької Республіки Реджеп Ердоган заявив, що замість Євросоюзу Туреччина може вступити в Шанхайську організацію співпраці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: