У Туреччині звільнили 20 тисяч військових

Читать на русском
Зі збройних сил Туреччини звільнили понад 20 тисяч військовослужбовців, причетних до спроби державного перевороту.
Фікрі Ішік

За звинуваченням в причетності до спроби державного перевороту зі збройних сил Туреччини звільнили понад 20 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на турецьке видання Anadolu.

Міністр оборони Туреччини ФІКР Ішик заявив, що всі звільнені військовослужбовці перебували в терористичній організації Фетуллаха Ґюлена. Серед звільнених - 3665 військовослужбовців і 16 тисяч 423 курсанти.

Виступаючи на засіданні парламенту в Анкарі міністр додав, що ще 2855 військовослужбовців залишаються під слідством за цим звинуваченням. Міністр пообіцяв боротися проти «зрадників» до самого кінця і «до тих пір, поки жодного зрадника не залишилося в турецьких збройних силах».

Найвідоміші військові перевороти в сучасній історіїСлово і Діло показало найвідоміші військові перевороти, що відбувалися у різних країнах світу в XX та XXI століттях.

«Це національний обов'язок боротися з цією терористичною організацією. Це питання виживання Турецької Республіки», - сказав Ішик.

Нагадаємо, загальна кількість поліцейських, які були відсторонені від виконання службових обов'язків за підозрою в невдалій спробі військового перевороту в Туреччині, склала 12 тисяч 801 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: