Порошенко пообіцяв, що підвищення «мінімалки» не вплине на податки

Читать на русском
Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні до 3 200 гривень на місяць відбудеться вже з 1 січня 2017 року. Про це повідомив Президент Петро Порошенко.
Петро ПорошенкоФото: УНІАН

Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні до 3200 гривень на місяць відбудеться вже з 1 січня 2017 року.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко за результатами обговорення з прем’єром Володимиром Гройсманом, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Зазначається, що рішення є спільною позицією Президента, уряду та фракцій коаліції.

«З першого січня 2017 року в Україні не буде жодної працюючої людини, яка отримує менш ніж 3200 гривень. Я звернувся до уряду та парламенту, щоб вони вжили заходів, щоб це рішення не підвищило жодного податку, насамперед це стосується малого та середнього бізнесу», – розповів Порошенко.

Парубій розповів, коли депутатам скасують збільшення зарплати1 листопада на пленарному засіданні ВР розгляне питання скасування підвищення зарплат народним депутатам.

Глава держави підкреслив, що підвищення «мінімалки» стосується понад чотирьох мільйонів українців, які нині за свою роботу отримують 1450 гривень.

За словами Президента, для виплат у державному секторі будуть знайдені відповідні ресурси Держбюджету, а приватному сектору заборонять виплачувати зарплату меншу, ніж 3200 гривень на місяць.

«Це рішення є боротьбою з бідністю й захистом працюючої людини», – додав Порошенко.

Нагадаємо, за даними кадрового порталу hh.ua, середня зарплата в Києві становить 8-9 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: