Верховна Рада скасувала підвищення зарплати нардепам

Читать на русском
Народні депутати України передумали підвищувати собі заробітну плату й підтримали документ про скасування цього рішення.
фото: УНІАН

Верховна Рада скасувала постанову, якою передбачалося підвищення заробітної плати народним депутатам.

За відповідну постанову №5323 «Про внесення змін до постанови Верховної Ради «Про висновки та пропозиції до проекту закону України про Державний бюджет України на 2017 рік» проголосували 264 парламентаря, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Ця постанова виключає з постанови про висновки та пропозиції до Держбюджету 3-й і 4-й пункти, які збільшували зарплату парламентарям.

31 жовтня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову «Про висновки та пропозиції до проекту закону України про Державний бюджет України на 2017 рік» (№5000-П).

Верховна Рада 20 жовтня 230 голосами ухвалила постанову про висновки та пропозиції до проекту закону про Держбюджет-2017, яка містить доповнення №2, що визначає розміри посадових окладів народних депутатів: для спікера – 30 мінімальних зарплат, його заступників – 28, керівників парламентських комітетів і фракцій – 27 мінімальних заробітних плат, а для їхніх заступників – 26. Рядовий депутат-член комітету мав отримувати 25 мінімальних зарплат.

Нагадаємо, Андрій Парубій підписав постанову про збільшення зарплат депутатам, щоб її скасувати. Раніше він повідомив, що депутати погодилися скасувати підвищення зарплат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: