Середня зарплата в Києві становить 9 тисяч гривень

Читать на русском
Найскладніше знайти роботу було жителям Києва та області. Також серед регіонів із найвищою конкуренцією – Суми, Запоріжжя, Дніпропетровськ і Харків.

Після затишшя в липні-серпні кількість вакансій на кадровому порталі hh.ua почала зростати, що призвело до скорочення конкуренції, а середня зарплата в Києві коливалася в межах 8-9 тис. грн.

Кількість вакансій і нових резюме на кадровому порталі hh.ua почало помітно зростати до вересня, зростання активності серед шукачів та роботодавців знизило конкуренцію на ринку найманої праці, передає «Слово і Діло».

Дані агентства свідчать, що найнижчими показники конкуренції були в липні, найвищими – у вересні.

«Це пов'язано із завмиранням ринку праці влітку й зростанням активності до початку нового бізнес-сезону. За підсумками третього кварталу на одну вакансію в середньому претендували 2-3 фахівці», – йдеться в аналізі ринку найманої праці.

Найскладніше знайти роботу було жителям Києва та області. Також серед регіонів із найвищою конкуренцією – Суми, Запоріжжя, Дніпропетровськ і Харків. Тут на одне вакантне місце в середньому претендують три-чотири людини.

Залишається критичною ситуація в східних регіонах. Кількість робочих пропозицій тут вкрай низька. За підсумками кварталу в середньому щомісяця роботодавці розміщували близько 70 вакансій у Луганській області й трохи більше 200 – у Донецькій. Відповідно, конкуренція склала 12-13 претендентів на одну вакансію.

П'ятірка найбільш конкурентних профсфер залишилася без змін. Як і раніше, складніше інших знайти роботу топ-менеджерам, юристам, фахівцям початкового рівня, бухгалтерам і фінансистам, а також висококваліфікованим фахівцям виробничих спеціальностей. Хоча порівняно з попереднім кварталом показники конкуренції в цих профгалузях трохи знизилися.

Уряд зобов'язали підняти зарплати бюджетникамЛьвів’янин Святослав Літинський виграв апеляцію щодо підняття заробітної плати працівникам бюджетної сфери на 22%.

Також не змінився рейтинг профгалузей із найнижчою конкуренцією. Не важко буде знайти роботу в сфері консалтингу, в продажах, страхуванні. Також низькою є конкуренція серед представників робочих спеціальностей через їх дефіцит. Тут на одне вакантне місце претендує не більше одного претендента.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяє підвищення зарплат працівникам сфери культури та спорту.

Як повідомлялося раніше, зростання реальної заробітної плати в Україні планується на 5% до кінця поточного року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: