СБУ прикрила поставки в Росію запчастин до військової техніки

Читать на русском

В складських приміщеннях одеської фірми-відправника оперативники СБУ виявили деталі приладів, що використовуються в авіаційній і космічній галузях.

Співробітники Служби безпеки зупинили поставки в Росію товарів подвійного призначення, які можуть бути використані у військовій промисловості, зокрема запчастин до військових літаків і підводних човнів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Зловмисники через водія рейсового автобуса Одеса–Ростов-на-Дону намагалися перевезти в Росію товари, що підлягають державному експортному контролю. На митному посту в Харківській області партію запчастин подвійного призначення, приховану в транспортному засобі, вилучили», – йдеться в повідомленні.

В складських приміщеннях одеської фірми-відправника оперативники СБУ виявили деталі приладів, що використовуються в авіаційній і космічній галузях, технічну документацію та печатки непрацюючого заводу.

Було також вилучено 11 відреставрованих моторів і насосів скрапленого газу, які використовуються у військовій сфері.

У СБУ назвали кількість російських компаній, які співпрацюють з окупованим ДонбасомУ Службі безпеки оголосили дані щодо співпраці підприємств, розташованих на непідконтрольній частині Донбасу, з російськими компаніями.

Як повідомлялося раніше, в Луганській області співробітники Служби безпеки України зупинили контрабанду товарів до Росії на загальну суму три мільйони гривень.

Нагадаємо, що в травні співробітники слідчого й оперативного управлінь ДФС Херсонської області спільно з колегами з Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України зупинили постачання бензину й дизельного палива з окупованої АР Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: