Президентство Штайнмаєра: шанси та наслідки для України. Оцінка експерта

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Штайнмаєр користується популярністю, його партія менша, ніж у Меркель, і для Німеччини це абсолютно прийнятний варіант.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи інформацію про те, що Штайнмаєр став основним кандидатом на посаду президента Німеччини.

«Теоретично, він може посприяти популярності своєї партії й підтягнути якогось кандидата, але, скоріш за все, таке ймовірне призначення – домовленість із Меркель, тому цього не буде», – розмірковує Палій.

Розмови про те, що Меркель послабила свої позиції, – вельми хибна позиція, підкреслив він.

«Після такого тривалого терміну її підтримують близько 50%. Цього достатньо. В Німеччині не кидаються в крайнощі, це фундаментальна нація. Підтримка Меркель є стабільною», – констатував експерт.

Експерт пояснив, чому Путін дивиться крізь пальці на вимоги МеркельВійськовий експерт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові закликала Володимира Путіна вплинути на сепаратистів на Донбасі та припинити вогонь.

«Безумовно, протиріччя між Меркель і Штайнмайєром можуть виникати», – зауважив експерт.

«Президент довго обіймає посаду, й для Штайнмайера як політика, час якого спливає, це буде спокійна потрібна посада, щоб завершити свою кар'єру. Німеччина – парламентська республіка, але президент для них є моральним авторитетом. Підтримку він має й усіх це цілком влаштує», – пояснює політолог.

Для України, як вважає експерт, це позитивний сигнал, оскільки таке призначення означає стабільну владу в Німеччині, що важливо для нас.

«Зараз стабільність в Європі тримається на Німеччині, на її можливостях, економічному потенціалі, розсудливості та здоровій оцінці того, що відбувається», – резюмував він.

Як відомо, Ангела Меркель підтримала кандидатуру Штайнмаєра, заявивши, що «це буде правильним кроком».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: