З початку року понад 50 росіян попросили в Україні статус біженця

Читать на русском
У Державній міграційній службі показали статистику звернень громадян Російської Федерації.

За дев'ять місяців 2016 року з проханням про надання статусу біженця або особи, яка потребує додаткового захисту, звернулися 54 громадянина РФ, у 2015 році – 86, у 2014-му – 130.

Про це повідомляють у Державній міграційній службі у відповідь на запит користувача «Доступу до правди», передає «Слово і Діло».

З них цьогоріч визнані біженцями чотири людини, десятеро – отримали статус осіб, які потребують додаткового захисту.При цьому на територію РФ були примусово повернуті 957 осіб.

50 мільйонів дітей у світі стали біженцями – ЮНІСЕФУ звіті ЮНІСЕФ йдеться, що майже 50 мільйонів дітей у світі вважаються біженцями. За даними організації, багатьом неповнолітнім біженцям не вдається вижити під час втечі в інші країни.

У 2015 році біженцями визнали сім осіб, а особами, які потребують додаткового захисту, стали четверо росіян. При цьому на територію РФ примусово відправили 1312 осіб.

Раніше повідомлялося, що колишній очільник ФСБ, а нині секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що російська влада не може перешкоджати своїм громадянам їхати воювати на Донбас.

Нагадаємо, що верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді має намір цього тижня відвідати схід України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: